TAFEL VAN THOMAS

TAFEL VAN THOMAS

Laat hij die zoekt niet ophouden te zoeken, totdat hij vindt. En als hij vindt, zal hij verward zijn en als hij verward is, zal hij zich verwonderen. En als hij zich verwonderd heeft, zal hij overal boven staan en tot rust komen (Thomas Evangelie)

De Tafel van Thomas is een studiegroep rondom teksten uit het Thomas Evangelie. Deze 2000 jaar oude tekst met uitspraken, lessen en adviezen  van Jezus werd pas in 1945 bij toeval gevonden.

Jezus blijkt hier vooral een wijze meester te zijn die dwars tegen de voorschriften en gebruiken van de tijd in, zijn leerlingen onderwijst in het vinden van de waarheid en het ontwikkelen van innerlijke wijsheid.

Hij geeft heldere adviezen, maar ook poëtische raadsels waar je een tijdje op moet kauwen.  De teksten nodigen uit tot zelfkennis en een ontsleuteling van de wijsheid van je eigen  hart.

Door middel van meditatie, uitwisseling, reflectie en Lectio Divina (ervarend lezen) ontsluiten we de diepte van de tekst en ontrafelen we de persoonlijke betekenis die het voor je heeft.

We kijken niet vanuit een bepaalde kerkelijke traditie of geloof. We doorgronden de teksten vanuit pure nieuwsgierigheid naar deze mysterieuze oeroude literatuur die diep kan raken, verrassen en inspireren.

wat een originele manier waarop jullie de teksten tot leven laten komen. Het heeft me verrast hoeveel wijsheid er in verborgen ligt maar ook dat het zo over mijzelf gaat

Voor meer informatie, kijk ook op www.tafelvanthomas.com!

 Praktische informatie Groepen 

Woensdaggroep:  25 sept, 16 okt, 13 nov, 11 december 2019 10-12.30 uur Zwolle

Vrijdaggroep:  20 sept, 11 okt, 8 nov, 13 dec 2019  10-12.30 uur Zwolle

Kosten:  225 euro (incl btw voor particulieren, ex btw voor zzp’ers/kleine bedrijven)

 

Nieuwsbrief ontvangen?