Coaching | Retraites | Cursussen

Jezelf kwijtraken is niet moeilijk. Jezelf terugvinden vraagt benieuwdheid. Vanuit jezelf leven vraagt alles.   

Mitzi Gras (1968) begeleidt anderen bij het leiden van een waarachtig en zinvol leven. Sinds 20 jaar biedt ze lichaamsgerichte coaching, retraites en eigen cursussen aan op het gebied van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

Gratis intakegesprek plannen

Boek: Stille raad van het seizoen


Wat gebeurt er als je..

.. meebeweegt met het ritme van de seizoenen?

.. pas in beweging komt als de tijd daarvoor rijp is?

.. loslaten, verval en stilte deel laat uitmaken van je leven?

Alles in de natuur kent een eigen tijd en een eigen ritme. Dit boek nodigt je uit te luisteren naar de stille raad van elk seizoen. Sta stil bij de schoonheid, mogelijkheden en uitdaging die elke maand te bieden heeft. Prikkel je zintuigen met de vele natuurfoto’s en pozie, die sfeer, kleur en beweging elke maand illustreren. Pas de praktische tips toe en laat de natuur een leidraad zijn voor een bloeiend leven.

Stille-raad
timthumb (4)@2x

Individuele coaching


Ik bied individuele begeleiding online of in mijn praktijkruimte in Zwolle. Je kunt bij mij terecht voor een eenmalige sessie of een langer durend traject. Voorafgaand houd ik altijd een vrijblijvend kosteloos intakegesprek. Daarin kijken we wat nodig is en of ik de juiste persoon bent om je te begeleiden.

Over Mitzi Gras


Ik heb Medische Biologie en Culturele Antropologie gestudeerd aan de UU. Daarnaast heb ik 7 jaar opleiding afgerond op het ITIP, school voor leven en werk, waar ik leerde werken met mensen op diepgaande, persoonlijke en ervaringsgerichte wijze. Na mijn studies werkte ik een aantal jaren als wetenschapper en als docent in het hoger onderwijs.

In mijn werk hou ik ervan te zoeken naar iemand oorspronkelijkheid en mensen te laten ontdekken hoeveel wijsheid er in hen schuilt. Bovendien help ik mensen graag te ontspannen en zich toe te vertrouwen aan iets dat groter is dan henzelf.

timthumb (5)@2x

Dit is wat anderen over mij zeggen

Marian van der Meij
2022-06-05
Mitzi weet wat er nodig is, is scherp, intuïtief, humorvol en een fantastisch mens.
Lucie Declercq
2022-04-07
Wanneer ik mijn dagelijkse wandeling maak, te midden van de natuur, glimlach ik. Omdat ik helemaal stroom, in de interactie met mezelf en mijn omgeving. Ik voel harmonie, kracht, rust, stilte en ongeremde vreugde. Is mijn persoonlijk gevecht voorbij? Nee. Maar ik had een gesprek met Mitzi. Hoe opmerkelijk is het, hoe zij, als was het een toverkunst, los maakt wat vast zit. Op een zachte manier opent ze de toegang tot je lichaam, waardoor je in direct contact komt. Zo komt de informatie vrij die je nodig hebt om verder te kunnen. Voor mij is dit de wezenlijkste hulp (-verlening) die ik al ervaren heb.
Mylène van Irsel
2022-03-29
Stille Raad van het Seizoen is een tijdloze uitnodiging om de wijsheid van alle seizoenen te ervaren, te vieren en te leven. De teksten, gedichten en vragen bieden alle ruimte om tot bezinning en verdieping te komen, om te laten gebeuren en om richting te geven. De inhoud is zo rijk en zo verwant aan de eindeloze cycli van de natuur, dat ik me elke maand verheug op de nieuwe stille raad; die van de natuur en die van Mitzi. Niet alleen de teksten, ook de foto’s zijn een balsem voor de ziel. Ik hoop vurig dat de zaadjes van dit boek zich in alle windrichtingen verspreiden! Mylène van Irsel gz-psycholoog / buitenpsycholoog
Nancy Lentjes
2021-09-08
Hettie Geurkink
2020-07-23
sigrid paulussen
2020-06-28
Mitzi Gras is een vakvrouw, die al haar kennis en levenservaring omzet tot een manier ven werken die tot de kern gaat. Direct, verbindend en met lichtheid en humor in haar aanpak.
Heleen Scheer
2020-05-11
Mitzi is zeer betrokken en ze weet me altijd met een paar rake opmerkingen te doen inzien dat ik weer smoesjes aan het bedenken ben en helpt me zo tot de kern te komen.
Anne van Otterloo
2020-04-20
Mitzi Gras geeft je als coach precies die aandacht die je nodig hebt, professioneel, respectvol en met een warm hart.
leonie stekelenburg
2020-04-20
Mitzi is een fantastische non-duale leraar en coach, met het vermogen je HELEMAAL in al je facetten te zien en helpen om de stroom van het leven te volgen. Alles mag er zijn en ze weet elke keer feilloos tot de kern van waar het NU om gaat in je, door te dringen en je te helpen daar de juiste volgende stap in jezelf te zetten.
Monique Smeets
2020-02-18
Mitzi Gras is de bedenker en initiator van het Genootschap van de Hartenvrouwen, een groep diverse vrouwen die zes keer per jaar onder haar begeleiding bij elkaar komt. Eigenlijk zijn er twee genootschappen: een in Heerde en een in Amersfoort. Ik had het genoegen te mogen toetreden tot het genootschap in Amersfoort. Met haar rust, ruimte en lichtheid weet Mitzi in no time een sfeer te creëren waar je gewoon even kunt zijn. Dat lijkt simpel, en tegelijk is zijn misschien wel een van de moeilijkste dingen voor een mens. Met meditaties, inquiries en andere oefeningen weet Mitzi mij als deelnemer naar dat stuk van mezelf te brengen waar het stil is. Dat stuk in jezelf dat, als je het aandacht geeft, je haarfijn kan vertellen hoe het met je is en wat je nodig hebt. Mitzi biedt met haar Genootschap van de Hartenvrouwen intervisie met weinig woorden, veel aandacht en altijd heerlijke chocola. Elke keer weer ga ik na een bijeenkomst met een warm hart en een koel hoofd naar huis.

Wil je een gratis intake gesprek? Meld je dan aan!