Over Mitzi Gras


Ik heb 25 jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Naast een praktijk voor individuele coaching in Zwolle heb ik een eigen cursusaanbod ontwikkeld met jaarlijkse retraites, doorgaande studie- en opleidingsgroepen.

Ik help graag mensen die zich door iets anders willen laten leiden dan de waan van de dag of het eigen belang. Mensen die op een of andere manier vastlopen in de wereld of zichzelf. De focus daarbij ligt verbinding met lichaam en gevoel. En met het diepe innerlijke weten – de stille raad van binnenuit – dat bij ieder aanwezig is, maar niet altijd zomaar toegankelijk is.

P1002372 (2)
P1002363 (2)

Achtergrond


Ik ben opgeleid in de toegepaste integrale psychologie en het lichaamsgericht begeleiden van mensen. Ik volgde daartoe verschillende opleidingen bij het ITIP, school voor werk en leven en werkte daar ook 13 jaar als opleider. Daarnaast werk(te) ik onder meer als docent psychologie in het HBO, als trainer in leergangen leiderschap en in de beroepsopleiding voor de advocatuur

Van oorsprong ben ik onderzoeker (afgestudeerd in medische biologie en culturele antropologie). Nog steeds verdiep ik mij graag langdurig in onderwerpen en schrijf ik over de invloed van de natuur, de seizoenen en stilte en over de symbolische betekenis van oude wijsheidsteksten. Zie ook: Stille raad van het Seizoen.

Wat anderen zeggen

Jos Wouda
2023-10-25
5 sterren, dubbel en dwars waard. Wat een heerlijk stilteweekend gehad met mooie inzichten. De begeleiding van Mitzi is daarbij heel erg helpend. Ze leidt je het weekend door, je hoeft alleen maar mee te doen.
Marian van der Meij
2022-06-05
Mitzi weet wat er nodig is, is scherp, intuïtief, humorvol en een fantastisch mens.
Lucie Declercq
2022-04-07
Wanneer ik mijn dagelijkse wandeling maak, te midden van de natuur, glimlach ik. Omdat ik helemaal stroom, in de interactie met mezelf en mijn omgeving. Ik voel harmonie, kracht, rust, stilte en ongeremde vreugde. Is mijn persoonlijk gevecht voorbij? Nee. Maar ik had een gesprek met Mitzi. Hoe opmerkelijk is het, hoe zij, als was het een toverkunst, los maakt wat vast zit. Op een zachte manier opent ze de toegang tot je lichaam, waardoor je in direct contact komt. Zo komt de informatie vrij die je nodig hebt om verder te kunnen. Voor mij is dit de wezenlijkste hulp (-verlening) die ik al ervaren heb.
Mylène van Irsel
2022-03-29
Stille Raad van het Seizoen is een tijdloze uitnodiging om de wijsheid van alle seizoenen te ervaren, te vieren en te leven. De teksten, gedichten en vragen bieden alle ruimte om tot bezinning en verdieping te komen, om te laten gebeuren en om richting te geven. De inhoud is zo rijk en zo verwant aan de eindeloze cycli van de natuur, dat ik me elke maand verheug op de nieuwe stille raad; die van de natuur en die van Mitzi. Niet alleen de teksten, ook de foto’s zijn een balsem voor de ziel. Ik hoop vurig dat de zaadjes van dit boek zich in alle windrichtingen verspreiden! Mylène van Irsel gz-psycholoog / buitenpsycholoog
sigrid paulussen
2020-06-28
Mitzi Gras is een vakvrouw, die al haar kennis en levenservaring omzet tot een manier ven werken die tot de kern gaat. Direct, verbindend en met lichtheid en humor in haar aanpak.
Heleen Scheer
2020-05-11
Mitzi is zeer betrokken en ze weet me altijd met een paar rake opmerkingen te doen inzien dat ik weer smoesjes aan het bedenken ben en helpt me zo tot de kern te komen.
Anne van Otterloo
2020-04-20
Mitzi Gras geeft je als coach precies die aandacht die je nodig hebt, professioneel, respectvol en met een warm hart.