BOEK: STILLE RAAD VAN HET SEIZOEN

BOEK: STILLE RAAD VAN HET SEIZOEN

Een zinnenprikkelend boek dat de schoonheid van de seizoenen laat zien in woord en beeld en duidelijk maakt hoe wij als mens hiermee verbonden zijn

Wat gebeurt er als je..

..  meebeweegt met het ritme van de seizoenen?

.. pas in beweging komt als de tijd daarvoor rijp is?

.. loslaten, verval en stilte deel laat uitmaken van je leven?

Alles in de natuur kent een eigen tijd en een eigen ritme. Dit boek nodigt je uit te luisteren naar de stille raad van elk seizoen. Sta stil bij de schoonheid, mogelijkheden én uitdaging die elke maand te bieden heeft. Prikkel je zintuigen met de vele natuurfoto’s en poëzie, die sfeer, kleur en beweging van elke maand illustreren. Pas de praktische tips toe en laat de natuur een leidraad zijn voor een bloeiend leven.

 

Impressie van het boek

BESTEL JE BOEK

Een boek dat op je nachtkastje ligt en je iedere avond inkijkt om te genieten van de mooie kleuren en de originele inhoud die uitnodigt ook zelf aan de slag te gaan. Een boek om bij je te hebben in je tas en weg te geven aan je geliefden.

Jaap Voigt – schrijver van ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’

Een aards en ingetogen juweel van een boek

Marianne Jans NBD biblion

Lees hier de volledige recensie van nbd biblion

Lees hier de recensie van Bewustzijn online magazine

Inhoud

Het boek bevat tekst en uitleg over de processen die elke maand in de natuur spelen. Het beschrijft hoe je deze in jezelf kunt ervaren en geeft aan wanneer het de juiste tijd is om bijvoorbeeld stil te staan, in beweging te komen, door te zetten of juist terug te schakelen, los te laten of afscheid te nemen. Ook geeft het aan wat daarbij de uitdaging is en valkuilen. Elke maand bevat een eigen thema, dat vervolgens wordt uitgewerkt in subthema’s. Per maand staan er ook concrete tips, een reflectievraag, en herkenbare persoonlijke ervaringen in.

Verder bevat het boek 120 natuurfoto’s in full colour en 24 gedichten van Vasalis, Herman de Coninck, Tjitske Jansen, Wislawa Szymborska, Toon Tellegen, Monica Boschman, Fetze Pijlman, Gerard B. Berends, Jo Govaerts, Judith Herzberg, C.O. Jellema, Rutger Kopland en anderen.

Het boek is prachtig vormgegeven door Jet Westbroek. Zij selecteerde de uiteindelijke foto’s, verbond deze zowel met elkaar als met de thematiek en gaf elke maand een eigen dynamiek en sfeer.

ISBN 978-90-9033945-0

Afmetingen: 15 x 24 cm liggend | 104 pagina’s | Prijs: 24,50 euro. Bijdrage verzendkosten: 1,99 euro

Tekst en fotografie: Mitzi Gras | Vormgeving: Jet Westbroek Idee & Ontwerp | Redactie: Monica Boschman

BESTEL JE BOEK