Stilteweekend


Sinds 2012 bied ik een aantal keer per jaar een stilteweekend aan. Hier nemen zowel mensen aan deel, die geen enkele ervaring hebben met stilte en mensen die regelmatig stilte retraites hebben gedaan. Allemaal komen ze met dezelfde wens, namelijk even helemaal niets hoeven of moeten, vrij zijn van verplichtingen en ongestoord stilstaan bij de vraag: hoe is het eigenlijk met mij? Wat ervaar ik als ik stop met rennen? Wat gebeurt er als ik in stilte verblijf?

De weekenden zijn op prachtige locaties in de natuur en alles is verzorgd. Er is veel oningevulde tijd waarin je je gang kunt gaan en er is verdieping/begeleiding waar nodig. Drie keer per dag kun je aansluiten bij stille of actieve meditaties cq  ontspanningsoefening. Ik ben aanwezig voor een persoonlijk gesprek om het proces wat op gang komt te verdiepen of te ondersteunen. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt en we eten samen in stilte op vaste tijden. Er is een mogelijkheid tot massage en er is een groot atelier met  creatieve materialen om mee te werken als je dit wil.

P1176486
hofvankairos-fotos-17-2

Locatie Hof van Kairos


De Hof van Kairos in Winterswijk is een heerlijke stille locatie in de natuur. Naast ruime en smaakvol ingerichte slaapkamers, is er een grote meditatiezaal, eetzaal, woonkamer met zit banken en een boekenkast met boeken die je aanzetten tot reflectie.

Daarnaast is er een groot en licht atelier waar je kunt schrijven, schilderen of boetseren. Voor de houtkachel staan schommelstoelen met schapenvachtjes om urenlang te mijmeren. Buiten is er een grote prachtige tuin met kippen, geiten, veel vogels, een vennetje en overal ruimte om te zitten en te genieten van het uitzicht. In het omringende landschap kun je lange wandelingen maken en vaak reeën spotten.

Maximaal aantal deelnemers is 10.

Locatie De Fruitproeverij


De Fruitproeverij is een unieke, duurzame en inspirerende locatie in de Betuwe. Zorg en aandacht en kwaliteit staan centraal in alles. Rust, ruimte, een groot voedselbos, prachtige ecologische werk- en slaapruimtes en fantastisch vers en puur eten van eigen bodem.

Naast een grote yoga/meditatieruimte en twee woonkamers, zijn er twee serres om heerlijk in te vertoeven. Een daarvan is de creatieve ruimte, waar je kunt schilderen, schrijven en knutselen. Het buitenterrein is groot (3 hectare) en nodigt uit tot wandelen en ronddwalen door het voedselbos, proeven van het fruit, stilzitten op de open plekken rond het vuur of op een van de heerlijke terrassen. Er loopt een klompenpad langs de boerderij.

Het maximaal aantal deelnemers is 8.

P1176518
IMG_3101

Praktische informatie


22 mrt 17.00 u t/m  24 mrt 17.00 u 2024. Hof van Kairos Winterswijk

12 apr 17.00 u t/n 14 apr 17.00 u 2024. Fruitproeverij Rijswijk (gld)

11 okt 17.00 u t/m  13 okt 17.00 u 2024.Fruitproeverij  Rijswijk (Gld)

6 dec 17.00 u t/m 8 dec 17.00 u 2024 Hoeve Wetermans, Olst

Prijs: 460* euro (tweepersoonskamer). Toeslag eenpersoonskamer: 55 euro.

Inclusief alle verblijf- en begeleidingskosten: 2 x tweegangen diner |  2x uitgebreid ontbijt | 2x uitgebreide lunch | onbeperkt koffie, thee | heerlijke tussendoortjes | gebruik atelier en alle creatieve materialen | Intakegesprek | individueel gesprek | 6 begeleide meditaties/ontspanningsoefeningen | persoonlijke aandacht en nazorg. Excl evt massage

*de prijs is inclusief btw voor particulieren, excl btw indien kosten of btw aftrekbaar zijn. Indien de werkgever betaalt, geldt een ander tarief.

Reviews op: Stilteweekend

Deelnemer:

Zó ontzettend bedankt voor het weekend vorige week. Wat een waardevolle ervaring is dit voor mij geworden! Ik heb het weekend ervaren als ontzettend positief en heel goed begeleid en gefaciliteerd. Ik heb geen tips. Wel de hoop dat je hiermee doorgaat en ik in de toekomst nog eens deel kan nemen

Deelnemer:

De nawerking is meer dan bijzonder. Ik voel me op dit moment zo zacht, zonder oordeel en ook scherp. Oude boosheid lijkt zomaar opgelost en ik werk meer vanuit mn eigen kracht en vanuit verbondenheid én ben autonomer. Heel erg fijn!.

Deelnemer:

Prettig dat deelname aan de meditaties en oefeningen echt vrijblijvend was, dus dat er niets hoefde. Maar je stemde de groepsdingen zo goed af dat ik het ontzettend fijn vond om er bij te zijn

Deelnemer: 

Een hele mooie stille plek voor een stilteweekend. De treinreis naar dit deel van Nederland werkte al vertragend, wat fijn was. De kamers waren erg netjes, verzorgd, hadden een hele goede sfeer. Fijn dat je overal kon zijn, in de verschillende ruimtes, waaronder het atelier en ook buiten. Mooie omgeving.

Deelnemer:

Wat een waardevolle ervaring te merken hoe prettig stilte is, hoe dat meer kan zeggen dan woorden. En hoe je een gevoel van verbondenheid met elkaar kunt hebben in stilte…

Deelnemer:

Een heerlijke plek voor een stilteweekend! Het atelier is fantastisch, de schommelstoelen, de vachtjes, het licht, en natuurlijk het vuur. Ik voelde me er echt gekoesterd. Het is prettig hoe je zo makkelijk een eind kunt wandelen in de prachtige omgeving

Deelnemer: 

Praten met Mitzi haalde me uit mijn vicieuze gedachtencirkel waardoor ik verder kon. Vooraf vroeg ik me af wat ik met de oningevulde tijd in het programma en met de ruimte om ‘creatief te zijn’ zou doen maar dat bleek allebei juist verrassend vanzelf te gaan en fijn te zijn!

Deelnemer: 

Ik vond het zó fijn om niets te hoeven. Het heeft me weer heel bewust gemaakt van dat er juist in leegte dingen naar mij toe kunnen komen. Of misschien is het dat ik ze helderder waar kan nemen. Door niet bezig te zijn met wat ik nog wil of moet of wil bereiken zie, voel en luister ik veel beter.

Deelnemer:

5 sterren, dubbel en dwars waard. Wat een heerlijk stilteweekend gehad met mooie inzichten. De begeleiding van Mitzi is daarbij heel erg help[end. Ze leidt je het weekend door, je hoeft alleen maar mee te doen!

Fotogalerij