Stilteweekend


Sinds 2012 bied ik 2-3 keer per jaar een stilteweekend aan. Hier nemen zowel mensen aan deel, die geen enkele ervaring hebben met stilte en mensen die regelmatig stilte retraites hebben gedaan. Allemaal komen ze met dezelfde wens, namelijk even helemaal niets hoeven of moeten, vrij zijn van verplichtingen en ongestoord stilstaan bij de vraag: hoe is het eigenlijk met mij? Wat ervaar ik als ik stop met rennen? wat als ik stil word?

Je verblijft op een ruime eenpersoonskamer op een prachtige hof in de natuur en alles is verzorgd. Er is veel oningevulde tijd waarin je je gang kunt gaan en er is verdieping/begeleiding waar nodig. Drie keer per dag kun je aansluiten bij stille of actieve meditaties cq  ontspanningsoefening. Ik ben aanwezig voor een persoonlijk gesprek om het proces wat op gang komt te verdiepen of te ondersteunen. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt en we eten samen in stilte op vaste tijden. Er is een mogelijkheid tot voetreflex of ayurvedische massage.

hofvankairos-fotos-19 (1)
hofvankairos-fotos-17-2

Locatie Hof van Kairos


De Hof van Kairos in Winterswijk is een heerlijke stille locatie in de natuur. Naast ruime en smaakvol ingerichte slaapkamers, is er een grote meditatiezaal, eetzaal, woonkamer met zit banken en een boekenkast met boeken die je aanzetten tot reflectie.

Daarnaast is er een groot en licht atelier waar je kunt schrijven, schilderen of boetseren. Voor de houtkachel staan schommelstoelen met schapenvachtjes om urenlang te mijmeren. Buiten is er een grote prachtige tuin met kippen, geiten, veel vogels, een vennetje en overal ruimte om te zitten en te genieten van het uitzicht. In het omringende landschap kun je lange wandelingen maken en vaak reeën spotten.

Het maximaal aantal deelnemers is 10.

Praktische informatie


31 mrt 16.30 uur t/m  zo 2 apr 17.00 uur 2023 (wachtlijst)

3 nov 16.30 uur  t/m  zo 5 nov 17.00 uur 2023

Locatie: Hof van Kairos, Winterswijk. Kok: Studio Gember

Prijs: 495 euro*  inclusief alle verblijf- en begeleidingskosten:

Ruime eenpersoonskamer | 2 x tweegangen diner |  2x uitgebreid ontbijt | 2x uitgebreide lunch | onbeperkt koffie, thee | heerlijke tussendoortjes | gebruik groot atelier met veel creatieve materialen | gebruik meditatieruimte, woonkamer, tuin | Intakegesprek |  persoonlijk coachgesprek | alle begeleide meditaties/ontspanningsoefeningen | persoonlijke aandacht

*inclusief btw voor particulieren, excl btw indien de kosten of btw afgetrokken kunnen worden. Indien de werkgever betaalt, geldt een ander tarief.

P1066076

Reviews op: Stilteweekend

Deelnemer: 

Ik vond het zó fijn om niets te hoeven. Het heeft me weer heel bewust gemaakt van dat er juist in leegte dingen naar mij toe kunnen komen. Of misschien is het dat ik ze helderder waar kan nemen. Door niet bezig te zijn met wat ik nog wil of moet of wil bereiken zie, voel en luister ik veel beter.

Deelnemer:

De nawerking is meer dan bijzonder. Ik voel me op dit moment zo zacht, zonder oordeel en ook scherp. Oude boosheid lijkt zomaar opgelost en ik werk meer vanuit mn eigen kracht en vanuit verbondenheid én ben autonomer. Heel erg fijn!.

Deelnemer:

Prettig dat deelname aan de meditaties en oefeningen echt vrijblijvend was, dus dat er niets hoefde. Maar je stemde de groepsdingen zo goed af dat ik het ontzettend fijn vond om er bij te zijn

Deelnemer: 

Een hele mooie stille plek voor een stilteweekend. De treinreis naar dit deel van Nederland werkte al vertragend, wat fijn was. De kamers waren erg netjes, verzorgd, hadden een hele goede sfeer. Fijn dat je overal kon zijn, in de verschillende ruimtes, waaronder het atelier en ook buiten. Mooie omgeving.

Deelnemer:

Wat een waardevolle ervaring te merken hoe prettig stilte is, hoe dat meer kan zeggen dan woorden. En hoe je een gevoel van verbondenheid met elkaar kunt hebben in stilte…

Deelnemer:

Een heerlijke plek voor een stilteweekend! Het atelier is fantastisch, de schommelstoelen, de vachtjes, het licht, en natuurlijk het vuur. Ik voelde me er echt gekoesterd. Het is prettig hoe je zo makkelijk een eind kunt wandelen in de prachtige omgeving

Fotogalerij