De Tafel van Thomas


Onconventioneel, diepgaand en inspirerend 

De Tafel van Thomas is een open doorgaande studiegroep gericht op het verkrijgen van zelfkennis en gnosis (inzicht, weten) aan de hand van 2000 jaar oude wijsheidsteksten uit het Thomas evangelie. Dit zijn korte, raadselachtige en filosofische teksten, die op het eerste gezicht ontoegankelijk lijken, maar die diepe wijsheid bevatten en een unieke persoonlijke werking hebben op de lezer.

De groep is open voor iedereen die geïnteresseerd is, ongeacht ervaring, kennis, achtergrond of zienswijze. Je schrijft je steeds in voor 4 ochtenden. Met behulp van stilte, ervarend lezen, uitwisseling, contemplatieve dialoog en afgestemde subtiele oefeningen krijgen de teksten voor iedereen betekenis, meestal op verrassende wijze.

Zie voor meer informatie de speciale website  www.tafelvanthomas.com

P1045887 (2) (002)3
P1089820

Lokatie: De Langenhof in Zwolle

Praktische informatie


Heb je interesse om deel te nemen? Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Groep 1: vr 9 feb, 15 mrt, 19 apr, 17 mei, 14 juni  ’24.

Tijd: 10.00-12.30 uur. Locatie: Zwolle.

Kosten:  295 euro voor 5 bijeenkomsten, inclusief begeleiding en zaalhuur

* excl 21%btw indien de kosten of btw aftrekbaar zijn

 

Reviews op: Tafel van Thomas

Deelnemer: 

Wat een originele manier waarop je de teksten tot leven laat komen. Het heeft me verrast hoeveel wijsheid er in verborgen ligt maar ook dat het zo over mijzelf gaat 

Deelnemer: 

De Tafel van Thomas is inspirerend, diepgaand, verbindend, veelbrengend met fijne mensen. Het brengt me mededogen en zuiver zicht. 

Deelnemer:

De Tafel van Thomas heeft me verbaasd; wat een rijk boek, wat een lagen en wat een ontdekkingsreis! Het laat me dieper voelen en weten. Het waren inspirerende en mooie bijeenkomsten, liefdevol en deskundig begeleid

Deelnemer: 

Ik word iedere keer weer geraakt en blij van De Tafel van Thomas bijeenkomsten. Zelf ben ik niet bijbels onderlegd maar er gaat een wereld voor me open. De woorden in de teksten zijn prachtige en treffende spiegels voor mezelf, voor het leven. De oefeningen en de uitwisseling binnen de groep zorgen voor herkenning, verrassing en inspiratie. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de zeer fijne begeleiding van Mitzi die je uitnodigt om eerlijk en liefdevol naar jezelf te kijken “.

Deelnemer: 

De schrijfopdrachtjes bij de online cursus, dat was heerlijk, alles opschrijven wat je denkt, alsof je leegloopt zonder een leegte achter te laten. De toelichting is heel nuttig. Iedereen belicht weer een ander facet, waar ik niet aan gedacht had. Opvallend was jouw oorspronkelijke kijk op de logions. Altijd anders dan de anderen. Prachtig’.

Deelnemer:

De opbouw van de cursus is heel goed en en zorgt ervoor dat je veel meer eruit haalt dan je alleen zou kunnen. Je wordt als het ware door de tekst geleid. Het helpt je stap voor stap de diepere betekenis te laten ontvouwen vanuit jouw eigen zijn.

​Er ontstaat echt betekenis voor me en dat is bijzonder. Want het is een betekenis waar ik ook wat aan heb, heel to the point! De teksten wekken dat op.