STILTEWEEKENDEN

STILTEWEEKENDEN

Ik vond het zó fijn om niets te hoeven. Het heeft me weer heel bewust gemaakt van dat er juist in leegte dingen naar mij toe kunnen komen……….

Lees de ervaringen van deelnemers.

Twee maal per jaar bied ik een stilteweekend aan. Hier nemen zowel mensen aan deel, die geen enkele ervaring hebben met stilte en mensen die regelmatig stilte retraites hebben gedaan. Allemaal komen ze met dezelfde wens, namelijk even helemaal niets hoeven of moeten, vrij zijn van verplichtingen en ongestoord stilstaan bij de vraag: hoe is het eigenlijk met mij?  In dit weekend is daar alle ruimte voor. Je verblijft op een ruimte eenpersoonskamer op een prachtige hof in de natuur en alles is verzorgd. Je kunt geheel je eigen gang gaan. Je hoeft niets met de anderen, maar toch ben je niet alleen en is er verdieping en begeleiding waar nodig.

Je kunt drie keer per dag aansluiten bij stille of actieve meditaties, lichte yoga/lichaamswerk, stiltewandeling of creatieve/reflectieve opdrachten in het atelier. Soms houd ik een korte inleiding of gebruik ik een tekst ter inspiratie. Er is alle ruimte voor een persoonlijk gesprek met mij om je ervaringen te bespreken of een vraag voor te leggen. Ook is het hele weekend er een voetreflexmasseuse aanwezig.

Er is een groot en licht atelier waar je kunt schrijven, schilderen of boetseren. Voor de houtkachel staan schommelstoelen met schapenvachtjes om urenlang te mijmeren. Buiten is er een grote prachtige tuin met kippen, geiten, een vennetje en overal ruimte om te zitten en te genieten van het uitzicht. In het omringende landschap kun je lange wandelingen maken en soms reeën spotten. Er is een boekenkast met boeken die je aanzetten tot reflectie  en verdieping. Tot slot is er een grote meditatieruimte en een woonkamer met heerlijke banken om in weg te zakken.

Praktisch

Je verblijft op ruime eenpersoonskamer in de Hof van Kairos in Winterswijk.

Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

Studio Gember (www.studiogember.nl), verzorgt alle maaltijden en tussendoortjes. We eten gezamenlijk in stilte.

Data:

vr 27 mei 14.00 uur t/m zo 29 mei 17.00 uur 2022 (in het Zonnehuis in Loenen)

vr 4 nov 17.00 uur t/m zo 6 nov 17.00 uur 2022 (in Hof van Kairos Winterswijk)

vr 31 mrt 17.00 uur t/m zo 1 apr 17.00 uur 2023 (in Hof van Kairos Winterswijk)

Kosten: 475 euro (incl btw voor particulieren, ex btw voor zzp’ers). Indien de werkgever het vergoedt, geldt een ander tarief.

Inclusief verblijf op een ruime eenpersoonskamer, gebruik van groot atelier en meditatieruimte,  gebruik van creatieve materialen (papier, verf, krijt, klei), alle maaltijden ( 2 x diner, 2x ontbijt, 2x lunch en alle koffie, thee, sap en tussendoortjes), alle begeleiding, zowel de meditaties/ontspanningsoefeningen/creatieve opdrachten als individuele begeleiding (gesprekken).

Meer weten? Plan een orientatiegesprek in of schrijf je direct in.