Boek: Stille raad van het seizoen


Tekst en fotografie: Mitzi Gras | Vormgeving: Jet Westbroek Idee & Ontwerp
Eindredactie: Monica Boschman | ISBN 987-90-9033945-0 

 

Mitzi Gras verbeeldt middels tekst, foto en gedicht per maand de diversiteit van de seizoenen en hoe de mens zich innerlijk daaraan kan spiegelen. Zij beschrijft vele natuurlijke processen en de mogelijkheden voor de mens om te groeien in bewustzijn. Bij elke maand geeft zij toepassingen, trefwoorden boven korte teksten, passende uitdagingen, praktische tips en tot slot in een paar regels haar eigen ervaringen. In dit boek komen haar liefde voor de natuur en de mens, haar eigen sfeerfoto’s en poëzie van anderen bij elkaar. Met voorwoord en bronvermelding van de poëzie. Gras werd mede geïnspireerd door het boek van Jaap Voigt  ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’ en geeft tegelijkertijd een geheel eigen compacte invulling aan ‘de natuur als spiegel’.  (NBD Biblion)

voorkant
Prijs: 24,50 euro. Bijdrage verzendkosten 1,99 euro per bestelling.
Afmetingen: 15 x 24 cm liggend | Aantal pagina’s: 104
IMG_4734

Inhoud van het boek


Het boek bevat naast tekst, 120 natuurfoto’s in full colour en 24 gedichten passend bij het thema van de maand. De gedichten zijn afkomstig van Vasalis, Herman de Coninck, Tjitske Jansen, Wislawa Szymborska, Toon Tellegen, Monica Boschman, Fetze Pijlman, Gerard B. Berends, Jo Govaerts, Judith Herzberg, C.O. Jellema, Rutger Kopland en anderen.

Het boek is prachtig vormgegeven door Jet Westbroek. Zij maakte een selectie uit honderden natuurfoto’s, verbond deze zowel met elkaar als met de thematiek en gaf elke maand een eigen dynamiek en sfeer.

Fotogalerij

Reviews op: Stille raad van het seizoen

 Een boek dat op je nachtkastje ligt en je iedere avond inkijkt om te genieten van de mooie kleuren en de originele inhoud die uitnodigt ook zelf aan de slag te gaan. Een boek om bij je te hebben in je tas en weg te geven aan je geliefden.

Jaap Voigt – schrijver van ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’

Het boek geeft een geheel eigen, compacte invulling aan ‘de natuur als spiegel’. Uitermate geschikt voor een eerste kennismaking met deze benadering en een inspirerende aanvulling voor wie dit niet nieuw is. Een aards en ingetogen juweel van een boek voor spiritueel georiënteerde mensen, met zorg en aandacht in eigen beheer uitgegeven. 

Marianne Jans  – recensie NBD biblion